Værd at vide, når du shopper online i udlandet

Det kan være fristende at købe ind på nettet i udlandet – en shop som amerikanske Amazon, du også kan finde i England og Tyskland, kan give dig priser, hvortil de danske sælgere af samme produkter slet og ret ikke kan følgemed. De kan ikke give de samme lave priser.

Men der er naturligvis også fordele ved at handle i Danmark, selvom det på kort sigt faktisk er en dyrere løsning.

Først og fremmest står du godt qua den danske reklamationsret. Den gælder naturligvis ikke i det tilfælde, du køber ind i udlandet.

Et konkret eksempel

Du kan købe en cykel online på Bikester.dk, der har hjemme i Tyskland. Den tyske forretning er derfor ikke underlagt den danske reklamationsret, og du står i en sværere situation, skal du have din cykel repareret, end hvis du havde købt din cykel for eksempel nede i Bilka. Til gengæld har cyklen kostet mindre at anskaffe, end hvis du havde betalt den fulde og høje pris nede i Tyskland.

Et andet eksempel

Du køber et par løbesko på Amazon.co.uk. Dine løbesko er gode, men de passer desværre ikke helt til dine fødder. Du er derfor nødt til at bytte dine løbesko. Havde du købt dem i en fysisk butik i Danmark, kunne du blot gå ned og bytte dem og få et par nye – du havde faktisk nok egentligt prøvet dem nede i butikken, så du havde undgået dette problem.

nye løbesko

Men med Amazon.co.uk er du nødt til at betale mange penge for at få lov til at sende pakken tilbage til sælger. Og det tager lang tid at finde ud af, hvordan du gør. Så er det lige før, det faktisk kan være lige meget og du kan bare droppe det.

Hvis produktet – være det sig en cykel eller et par løbesko – går i stykker og skal repareres, eller endda skal byttes, står du altså i en problematisk situation, kontra hvis du havde købt din vare i Danmark.

Da der ikke er lovpligtig garanti i Danmark, er dette ikke et problem – en udenlandsk internetforretning kan sagtens give dig en garanti på lige linje med en dansk butik.

Som dansk digital interessant er du helt sikkert interesseret i at handle online og finde den billigste pris på en given vare – men husk at tænke over mulighederne på lidt længere sigt også.

Categories: Artikler

About the Author,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *