Du kan nu leve blot med bitcoins og en solcelleoplader

en bitcoin

Jeg blev her for nyligt inspireret af en mand boende i Spanien. Han er hjemløs, men han lever alene ved hjælp af bitcoins og en solcelleoplader. Det er inspirerende.

De fleste af os anser tag over hovedet for et almindeligt og menneskeligt behov. Men sådan har vi det ikke alle.

Manden, jeg så på reddit (jeg kan desværre ikke finde linket) er ikke alene. Læs for eksempel artiklen her hos Wired, der handler om 3 amerikanske mænd, der tjener bitcoins og bruger dem til at holde sig selv kørende med mad måned for måned:

http://www.wired.com/wiredenterprise/2013/09/bitcoin-homeless/all/

Dit billede af en hjemløs er måske ikke en mand med en computer, der miner bitcoins – men sådan er det ikke desto mindre for mange hjemløse i dag. De har fået en computer, har eventuelt en solcelleoplader, så de ikke er afhængige af offentlig strøm og klarer sig så med det.

En solcelleoplader kan du finde til billige penge hos Campz.dk, en computer koster fra et par tusinde kroner og op – og allieret med en hund er den hjemløse klar.

Jeg siger ikke, dette er billedet på en almindelig hjemløs i dag – men jeg er nu stødt på det mere end en gang.

Farlig investering

en bitcoin

Jeg har selv fulgt bitcoin tæt – en af mine venner har stiftet Dansk Bitcoinforening – og jeg synes feltet er utroligt spændende.

Jeg har dog selv ikke modet til at investere penge i bitcoin. Netop fordi, at det er en investering. Bitcoin og andre digitale valutaer står over for nogle store problemer i forhold til at den almindelige mand skal have en pung, en wallet, der ikke kan hackes. Hacks anser jeg som det største problem lige nu. Ens penge kan forsvinde, hvis man er tilpas uheldig med ens harddisk.

En bitcoin koster per skrivende stund lidt over 5.000 kroner. Jeg har købt en bitcoin tidligere i 2013, da jeg ville se, hvad Silk Road var (ikke for at købe noget ulovligt, selvsagt). Men da jeg satte min coin ind passede det med, at FBI fandt Silk Roads ejer og fik lukket hele siden ned. Det var lidt en skam, for havde jeg solgt min bitcoin i dag, havde jeg fået 4.000 kroner for skidtet. Det er 4.000 kroner, jeg kunne have brugt bedre end ved at lade mine penge seize af FBI. Sådan er der så meget. :-)

Hvad tænker du om bitcoin – tør du investere?

Categories: Artikler

About the Author,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *