Reglerne når du køber (håndkøbs)medicin online

Internettet er med til at nedbryde grænser for markedspladser og gøre det nemmere at købe varer til billigere priser.

Det er godt for markeder som fjernsyn og mad – men også andre markeder som fx medicin bliver ramt af internettet og dets sult efter at fortære grænser.

Hvor medicin og håndkøbsmedicin begge tidligere var noget, der hængte uløseligt sammen med apoteker er det i dag muligt at købe online og for håndkøbsmedicins vedkommende også i supermarkedet.

Det er både godt og skidt. At kunne købe alt online er convenient, men det øger også tilgængeligheden for noget, vi ikke nødvendigvis har godt af at øge tilgængeligheden for.

Håndkøbsmedicin online

Du har i Danmark mulighed for at købe håndkøbsmedicin online. Det koster det samme som hvis du køber i supermarkedet da priserne er lagt fast af staten. Til gengæld er det nemmere for dig.

Se bl.a. et udvalg af håndkøbsmedicin med dette link.

Du må maksimalt købe en slags håndkøbsmedicin med samme aktive ingrediens i ad en gang. Du kan derfor ikke ”fylde hele skabet op” hver eneste gang du løber tør for en ting.

Medicin i udlandet

plane

I udlandet har du mulighed for at købe medicin, der ikke er godkendt i Danmark, uden recept.

Det vil vi fraråde – især som følge af næste underoverskrift.

Der er altid en grund til at vi i Danmark har gjort en type medicin receptpligtig og du risikerer meget ved at købe den i udlandet alligevel. Skal du bruge andet end håndkøbsmedicin, det vil sige rigtig medicin, bør du tage kontakt til en læge for at få det.

Erstatning ved køb i udlandet

Har du købt medicin i Danmark og ender det med at forværre – i stedet for at lindre eller helbrede – din tilstand får du en erstatning for det.

Du får ikke en erstatning hvis din medicin er købt i udlandet.

Det er en enorm risiko og dette er i sig selv tilpas med grund til at du ikke bør købe din medicin i udlandet. Din risiko er stor og du står uden erstatning og med forværret helbredstilstand, hvis du ender med at købe medicin, der gør din tilstand værre.

Categories: Artikler

About the Author,