iPads og moderne babyalarmer: De første babyår revolutioneres lige nu

Glem alt, hvad du ved om at opdrage børn og om de at have børn i de første år.

Det er alt sammen ved at blive revolutioneret lige nu og det skyldes teknologien. Nogle ting bliver nemmere – mens andre muligheder tvinger os til at foretage svære valg.

Et eksempel på sådanne svære valg er hvordan vi håndterer muligheden for at bruge iPads til at opdrage og holde vores børn beskæftigede. I dag kan du stikke et barn en iPad og barnet er underholdt i timevis. Faktisk så underholdt, at barnet hellere vil bruge sin iPad end lege med sine venner ude i skoven eller på legepladsen.

Det stiller forældrene i et svært dilemma – skal de lade barnet lege med sin iPad som han eller hun gerne vil, eller skal barnet tvinges ”ud i den virkelige verden” sammen med de andre børn?

Babyalarm gør det nemmere at være tryg

Et eksempel på hvordan teknologien gør det nemmere at være forælder er den nye og smarte Nabby babyalarm.

Din opfattelse af en babyalarm lige nu er sikkert et ekstra apparat, du har med dig rundt omkring. Apparetet larmer og skratter og hører egentligt i højere grad til på et hospital end hjemme hos dig, hvor det har til formål at orientere dig som forælder, hvis dit barn græder.

Nabbys babyalarm kobles op på en app på din telefon. Det er på den måde telefonen, der orienterer dig om, at din baby har brug for opmærksomhed.

Smarte apps til indlæring

For at vænne tilbage til iPad’en et øjeblik kan den bruges til indlæring.

Der findes forskellige apps, der kan hjælpe barnet med fx at lære matematik eller sprog – gennem leg.

Vi mennesker lærer helt overordnet bedre gennem leg – det gælder ikke mindst for børn. Hvis du husker tilbage på tiden i skolebænken ville du også hellere lege end sidde og terpe matematik; også selvom legen så indeholdt matematiske elementer.

Fremtiden er spændende og vi har ikke set noget endnu – vi glæder os!

Categories: Artikler

About the Author,