Hvilken branche ryger som den næste?

Skærmbillede 2015-07-09 14.37.27

Lad mig introducere dig for et af de mest spændende begreber, jeg kender:

Disruption.

At ødelægge eller ændre noget. At skabe en omvæltning.

Disruptive technologies er især spændende. Det er teknologier, der har mulighed for på kort tid at ændre måden, hvorpå vi gør ting.

Tænk fx hvilken betydning Skype har haft – at VoIP (Voice Over IP) blev normalt og vi ikke længere var bundet til det almindelge telenet.

Eller tænk på, hvordan vi danskere i 50 % af alle tilfælde i dag planlægger vores egen ferie, selv finder vores flybilletter, selv booker vores hotel med Hotels.com eller Booking.com og selv finder seværdigheder frem for at bruge et rejsebureau. Den selvstændige rejsekonsulent, der levede delvist af betalinger fra kunder og delvist af kommission fra flyselskaberne, er nærmest uddød i dag.

Et tredje eksempel er hvordan taxabranchen over hele verden lige nu er bange for, hvordan de skal håndtere Uber, Lyft og lignende tjenester, der kommer med ny og smart teknologi og slår taxaerne på hjemmebane.

Prøv at se følgende video på YouTube omkring disruption og de eksponentielle teknologier:

Det helt store spørgsmål er, hvilken branche, der ryger som den næste.

Jeg kommer gerne med et bud her – jeg tror, at biludlejningsfirmaer som Hertz, Avis og Budget går en svær fremtid i møde.

I dag er der så mange muligheder for at blive transporteret i de store byer, at det slet ikke giver mening at leje en bil. Du kan køre med Uber, tage en taxa, bruge metro, busser og S-toge, bruge et concept som Car2Go (videoen herunder) eller hvad der ellers er muligt hvor du rejser til.

At parkere din bil i byerne bliver evigt sværere, evigt dyrere og alternativerne bliver bedre.

Hvorfor leje en bil, hvis du hurtigere, nemmere og billigere kan komme ind til byen med fx Car2Go eller Uber?

Vi holder dig opdateret, for det her bliver spændende at følge..

Categories: Artikler

About the Author,